Masajul facial este unul dintre cele mai vechi tratamente de mentinere a frumusetii si tineretii tenului. Inca din vremuri stravechi masajul a fost unul dintre cele mai cautate si apreciate servicii, de catre frumoasele timpurilor.
El are rolul de mentinere a elasticitatii pielii si a tonusului muscular, de curatare a pielii prin efectul mecanic, de activare a circulatiei sangvine, si implicit, de activare a schimburilor nutritive de la nivelul celulelor pielii, contribuind la accelerarea procesului de reinnoire a acestora, precum si activarea circulatiei sangvine de la nivelul muschilor, marind capacitatea lor de contractie.
Si nu in ultimul rand are rol de relaxare generala fizica (o reenergizare, in urma careia oboseala dispare) si psihica (actiune sedativa si euforizanta in acelasi timp).
Masajul, prin totalitatea actiunilor sale faciliteaza patrunderea in tegument a unor substante nutritive necesare intretinerii pielii in vederea prevenirii semnelor de imbatranire.
Masajul se executa inaintea aplicarii mastii pentru ca actiunea sa este si aceea de a pregati pielea pentru absorbirea factorilor activi din componenta mastilor.
Masajul facial profund se poate efectua la tenurile mixte lunar sau bilunar si 1 pe saptamana la cele uscate si mature.
Este indicat ca masajul sa fie executat de catre o persoana care cunoaste structura si functiile pielii, precum si structura si functiile muschilor asupra carora actioneaza cu ajutorul diferitelor produse. Acesta consta intr-o combinatie de presiuni si miscari, executate manual. Durata masajului poate varia de la 15 la 45 de minute in functie de varsta, tipologia tenului si de scopul propus.