
Masajul facial si importanta lui
decembrie 17, 2015
Da, Acidul Hialuronic, Colagenul si coenzima Q10 pot fi naturale!
ianuarie 8, 2016Inca din timpurile foarte indepartate, oamenii „vanau” mierea albinelor, lucru infatisat pe o pictura rupestra dintr-o pestera din Valencia (Spania), datata cu 10.000 de ani in urma. Din perioada 2700 i.Hr., pe tablitele de argila ale culturii mesopotamiene au ramas inscrisuri care atesta mierea ca medicament. O mie de ani mai tarziu, in Egipt, apare intr-un retetar medical. Indienii foloseau mierea, dar si ceara, ca medicamente. Putini oameni stiu ca Aristotel a scris sase volume despre albine si produsele lor. Strabatand mileniile pana in primele trei decenii ale secolului XX, mierea apare in scrieri istorice insemnate, in tratate de chimie si farmacologie. Ulterior, dispare din farmacopei in mod subit. Proba timpului, prin mii de ani de terapie cu miere, a palit in fata descoperirilor „uluitoare” ale chimiei…
Frumuseti legendare precum Cleopatra a folosit mierea in tratamente pentru ingrijirea parului si pentru a-si pastra tineretea tenului. Acest agent natural de vindecare contine o enzima numita oxidant gluconic, care atunci cand este combinat cu apa, produce peroxid de hidrogen, un antiseptic uşor. In plus fata de aceasta enzima mierea contine si antioxidanti care pot functiona ca agenti antibacterieni.
Mierea este un hidratant natural pentru tenul uscat. Un umectant ideal, capabil sa atraga si sa pastreze umiditatea in piele si sa reconstruiasca nivelul de umiditate al pielii fara sa-l faca uleios. Ofera un efect calmant fara a irita pielea si ajuta la refacerea pielii in special în timpul lunilor de iarna.
Tips-uri cu miere:
1. Masajul cu miere de albine – este o modalitate eficienta de a-ti revigora, hidrata si catifela pielea. Toarna miere de albine si maseaza-ti pielea cu ea. Pe masura ce masezi, mierea va deveni lipicioasa si pielea ta va fi din ce in ce mai catifelata. Acest masaj este extrem de eficient pentru circulatia sangelui.
2. Baia cu miere de albine – este foarte practica si rapida in cazul in care nu ai timp si chef sa te masezi cu miere. Adauga 1/4 cana de miere in cada plina cu apa. Rezultatul: o piele dulce, matasoasa si ademenitoare.
3. Masca pentru stralucirea parului – amesteca 1 lingura de miere de albine, zeama unei lamai si 1 lingura de apa calduta.
4. Masca pentru hidratarea parului – amesteca 2 linguri de miere de albine cu 2 linguri de lapte sau smantana si lasa compozitia sa actioneze timp de 10 minute. Clateste parul cu apa calduta.
5. Masca tonifianta pentru ten cu miere de albine si mere. Amesteca intr-un blender un mar descojit cu o lingura de miere de albine pana devine o pasta. Aplica mixtura pe fata si lasa sa actioneze 15 minute, dupa care o poti indeparta cu apa calduta.
6. Balsam Natural pentru par – aceasta formula imbina cu succes virtutile mierii de albine cu cele ale uleiului de susan pentru un par sanatos de la radacina. Amesteca 1/2 cana de miere de albine cu 2 linguri sau 1/4 cana de ulei de susan (in functie de cat este parul de degradat si uscat). Aplica amestecul pe par, acopera capul cu un prosop si lasa sa actioneze 30 de minute inainte de samponarea efectiva.
7. Dacă te chinui sa-ti tii sub control acneea, iar cosurile de pe faţă sunt cauzate de o problema bacteriana, mastile si tratamentele cu miere de albine te vor ajuta să-ti cureti pielea. Pe de alta parte, dacă acneea ta este provocata de hormoni, iritatii sau are orice alta cauza, probabil că produsul albinelor va actiona mai mult ca o solutie pe termen scurt. In astfel de cazuri, mierea calmează eruptiile existente deja şi îţi vindeca pielea iritata, îmbunatatind aspectul tenului, dar nu va face acneea sa dispara pentru totdeauna. Aşa ca ar fi bine, ca mai intai sa faci o cura cu laptisor de matca, pentru reglarea dezechilibrului hormonal, si abia apoi sa folosesti mierea pentru eliminarea acneei.
Soiuri de miere si utilizarea lor in diverse afectiuni:
* Mierea de Salcam este expectoranta, calmanta a tusei, diuretica, antidiareica, indicata pentru suferinte gastrice. Mierea de tei este un bun sedativ nervos, utila in tuse, insomnii, laringite, bronsite, astm bronsic, tuberculoza pulmonara, imbolnaviri ale vezicii biliare si rinichilor.
* Mierea de Menta este analgezica si usor carminativa, tonica, antiseptica, utila in dischinezii biliare si gastrointestinale; are continut ridicat de vitamina C.
* Mierea de Conifere are actiuni antiseptice, antiinflamatoare, atat pentru caile respiratorii, cat si pentru cele urinare; este diuretica.
* Mierea de Munte este utila in afectiuni inflamatorii si alergice ale cailor respiratorii si pentru rani purulente.
* Mierea de castan comestibil, cu gust placut, dulce-amarui, imbunatateste circulatia sanguina, in special pe cea venoasa.
* Mierea de Hrisca, care este de culoare brun-inchisa, cu aroma extrem de placuta si nu se solidifica. Imbunatateste circulatia sanguina, in special pe cea venoasa.
* Mierea de Albastrele este foarte bună pentru afecțiunile oftalmologice și ficat.
* Mierea de coriandru are efecte benefice pentru tratarea ulcerului si a gastritelor hiperacide.
* Mierea de Rapita este indicata in afectiuni ale cailor respiratorii, ale sistemului osos, ale rinichilor, ajuta pancreasul si splina, protejeaza ficatul.
* Mierea de Anason – Adevarata delicatesa, apreciata pentru gustul si aroma sa. Benefica în cazul unor tulburări digestive, balonari, asigura o digestie usoara.
* Mierea de Cimbrisor – activează circulaţia, este tonic în cazul anemiilor şi uşor afrodisiac.Datorită uleiului volatil pe care îl conţine planta de cimbrişor, această miere are proprietăţi expectorante, care calmează spasmele căilor respiratorii, fapt pentru care este indicat a fi întrebuinţat în tratarea tusei convulsive, bronşitei, răguşelii şi tusei astmatice. Având şi o acţiune antiseptică puternică, mierea de cimbrişor acţionează asupra ficatului şi rinichilor, ameliorând starea lor de funcţionare.
Datorită proprietăţilor antiseptice ale cimbrişorului, mierea poate fi folosită în plăgi purulente şi alte infecţii ale pielii.
* Mierea de mana (mierea de padure) este singura miere naturala din tara noastra care nu este produsa de albine din nectarul florilor.
* Mierea de mana se mai numeste si miere de padure deoarece ea se produce in zonele de padure care pot fi atat de conifere(brad, molid, pin, etc) cat si de foioase (artar, stejar, etc).
Culoarea inchisa a mierii de mana (brun inchisa) se datoreaza continutului bogat in substante minerale.
Contine acizi organici, bioflavonoide, vitamina C si vitaminele grupului B, multa inhibina (bactericid) si enzime. Ea este mult mai bogata in saruri minerale (calciu, magneziu fier, potasiu, fosfor, seleniu) decat mierea florala.
Recomandari : osteoporoza si afectiuni articulare la adulti si varstnici, in tratarea rahitismului la copii si adolescenti, pentru refacerea sistemului imunitar slabit, in cazul bolilor infectioase, bolilor intestinului gros, anemiei si afectiunilor gastro-intestinale, a lipsei de vitamine si minerale si pentru eliminarea toxinelor din organism.
* Mierea de Eucalipt – E un foarte bun antiseptic pulmonar, recomandat in bronsite si antiseptic urinar.
* Mierea de Zmeura – Reglează activitatea ovarelor, previne apariţia unor afecţiuni ca osteoporoza, sclerodermia, şi este cunoscut ca un element de reîntinerire a tenului, folosit în măştile şi tratamentele cosmentice.
* Mierea de Migdale – este dulce, cu un gust puternic de migdale. Este o miere rara din cauza ca florile de migdal infloresc timpuriu in timp ce albinele inca nu sunt active. Mierea de migdale ajuta la digestie.
* Mierea de Lavanda – epuizare fizica si psihica, oboseala cronica, afectiuni pulmonare, insomnii, migrene, oxiuri la copii
* Mierea de Pin – are aciditate mica(5,9-7,8) de aceea este recomandata atentie la consumarea ei de catre persoanele cu probleme intestinale, deoarece aciditatea mica poate cauza diaree.
Este un foarte bun mineralizant si energizant datorita continutului ridicat de saruri minerale.
* Mierea de floarea-soarelui este utila in ateroscleroza.
* Mierea de trifoi are efect diuretic, antidiareic, expectorant.
* Mierea de mustar se recomanda in afectiuni ale aparatului respirator.
Alege mierea care ti se potriveste si inlocuieste-o cu zaharul cotidian, iar viata ta va deveni mai dulce si mai sanatoasa!